Kontiki Reizen | Bitterzoet Veenhuizen

Logeren naast het gevangenismuseum in Veenhuizen

Bekijk de website
Hotel Veenhuizen, Nederland Kontiki Reizen

Beschrijving

Veenhuizen is een bijzonder dorp in Drenthe. Deze unieke plaats staat bekend om zijn historische betekenis als 'Pauperparadijs'. In de 19e eeuw werd Veenhuizen om arme stadsbewoners, de paupers, een nieuwe start te geven op het platteland. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur of gewoon op zoek bent naar een bijzondere ervaring, Veenhuizen biedt het allemaal. Kom en laat je betoveren door de unieke charme van dit 'Pauperparadijs'.

Hotel Bitter en Zoet is een heel mooi hotel in het schilderachtige dorpje Veenhuizen, direct naast het gevangenismuseum. Dit unieke hotel zit in de vroegere dienstwoningen van de gevangenis 'Toewijding', Plichtsgevoel' en 'Bitter en Zoet' en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw.

Je kamer is stijlvol ingericht en heeft een badkamer met toilet, 2 eenpersoonsbedden, wifi, TV en de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te zetten.

Wat gaan we doen?
We gaan natuurlijk naar het Gevangenismuseum dat naast het hotel ligt. Hier kun je zien hoe de boeven vroeger gevangen zaten. Verder gaan we winkelen in Assen, we gaan naar Herinneringskamp Westerbork en veel meer.

Reisdata: 4 t/m 9 mei 2024
Reisprijs: € 1499,- p.p.
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image

Ervaringen van reisgenoten

Namens mijn zus en haar vriend meld ik dat ze ondanks dat het weer niet zo meezat een fantastische vakantie hebben gehad.Zeker door de goede zorgen van Anneke en Theo.Ook de communicatie met Kontikie was zeer goed.

-Goverdien van Bussel

Wij waren er dit weekend en kunnen het alleen maar aanraden. Zeer aardige en gedienstige eigenaren werden op een zeer vriendelijke manier begroet en ontvangen! Het huis is erg rustig, volledig ingeric ...
ht, erg gezellig en uitnodigend, en zeer schoon!! Wij voelden ons meteen op ons gemak. De eigenaren zijn altijd behulpzaam, aardig en erg vermakelijk. We komen zeker terug en niet slechts één keer Leuke groeten uit Duitsland aan Kees/Helen

-Irina Huck

Mooi huis heel verzorgd en alle aanpassingen aanwezig.

-RIIKA Goossens

Direct contact opnemen met Kontiki Reizen

Wij bieden je de mogelijkheid om kosteloos en zonder verplichtingen in contact te komen met deze aanbieder. Wij begrijpen hoe belangrijk het voor je is om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is tijdens je vakantie. Laat hier je gegevens achter en kies je gewenste contactmethode.

Jouw voordelen

Direct contact met de aanbieder van de vakantie.
Je ontvangt vrijblijvende informatie zonder enige verplichtingen.
Geen bemiddelingskosten, het is volledig gratis.

"Dit was een vakantie op een fantastische plek! Met dank aan de Aangepaste Vakantie Gids."

- Stephanie van Witzenburg

Ga mee op avontuur in Drenthe

Bekijk de website