Dom Pedro Garajau - Madeira - Portugal - AutriTravel

8-DAAGSE WANDELVAKANTIE - CANIÇO, MADEIRA - PORTUGAL - 24-05-2023

Beschrijving

Het Portugese eiland Madeira ligt voor de kust van Marokko. Het eiland staat bekend als bloemeneiland en dankzij het milde klimaat kun je er het hele jaar door heerlijk vertoeven. Over het hele eiland vind je weelderige bossen en prachtige, kleurrijke bloemen maar ook ruige bergruggen- en landschappen dankzij haar vulkanische oorsprong. Het eiland leent zich dan ook uitstekend voor mooie wandelingen op elk niveau.

De reis
We ontmoeten elkaar op Schiphol en stappen gezamenlijk in het vliegtuig naar Madeira. Aangekomen op het eiland worden met een transfer naar onze appartementen Duas Torres in Funchal, de hoofdstad van het eiland, gebracht. Dit is onze uitvalsbasis voor deze week. Vanuit hier maken we dagelijks uitstapjes in de omgeving met onze huurauto.

Wat gaan we doen?
Madeira is een echt wandeleiland. Overal vind je de prachtigste wandelroutes.

Zo kunnen we van Pico Arieiro - gelegen op 1810 meter - naar de hoogste bergop het eiland Pico Ruvio (1862 m) wandelen. Dit gebergte deelt het eiland in twee klimaatzones en zorgt ervoor dat de wolken vanuit het noorden hier blijven hangen. Het gevolg hiervan is dat het zuiden van het eiland zonniger is maar het noorden is hierdoor weer groener. Noordwaarts vind je sommige van de laats overgebleven oerbossen van Europa.

Het levada-traject van Queimadas naar Caldeirão Verde staat bekend als de mooiste wandelroute van het eiland. Hier wandel je door een paradijselijk groene omgeving en aan het einde van de route bevind zich een prachtige waterval waar we een meegenomen picknick kunnen nuttigen.

We kunnen mooie wandelingen afwisselen met een bezoekje aan Funchal, een dagje luieren aan het zwembad of een excursie walvissen en dolfijnen spotten. De begeleiders stellen in overleg met de groep een leuk programma samen waarin je ruimte hebt aan te geven wat jij leuk vind en waar je zin in hebt.
Bekijk de website
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image

Begeleide vakanties voor (jong)volwassenen met autisme

Bekijk de website