10 dagen Côte d’Azur

Côte d’Azur: magische aantrekkingskracht!

Bekijk de website
Hotel Fréjus, Frankrijk

Beschrijving

De Côte d’Azur in Frankrijk heeft al duizenden jaren een magnetische aantrekkingskracht. Rijke Romeinen en Engelsen streken er vroeger neer, tegenwoordig beroemdheden uit de hele wereld. Ook de deelnemers aan de HartbrugReizen voelen zich er elk jaar weer thuis. De Côte d’Azur kent dan ook een enorm gevarieerd landschap. Van kosmopolitische steden en mondaine badplaatsen zoals Nice en Saint-Tropez tot de lieflijke wijngaarden van de Provence en de woeste bergmassieven rond de Gorges du Verdon. De stranden van het Italiaanse San Remo liggen bijna om de hoek. Samen met HartbrugReizen kunt u van alles proeven!

Kenmerkend voor de reizen van Hartpatiënten Nederland is dat u vrij bent. U mag mee met onze gratis tochten, maar dat hoeft niet. Ter plekke in Frankrijk kunt u met de begeleiders van HartbrugReizen bepalen wat u gaat doen.

Voorzieningen aan de Côte d’Azur
Voor uw vakantie in Frankrijk reserveerde HartbrugReizen het Van der Valk Hotel Saint-Aygulf. Hier geniet u elke dag van een uitgebreid ontbijt en een voortreffelijk 3-gangendiner. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens deze geheel verzorgde reis gaat medische begeleiding mee. Bent u geen hartpatiënt maar wilt u wel graag naar Frankrijk met HartbrugReizen? Alle donateurs van Hartpatiënten Nederland zijn welkom!

Uw vakantie naar de Côte d’Azur van dag tot dag*

Dag 1 – van Nederland naar Midden-Frankrijk
Vanuit Nederland reizen we tot halverwege Frankrijk. De tussenstop naar de Côte d’Azur is Dijon. Daar dineren en overnachten we op een vertrouwd adres van HartbrugReizen.

* Dag 2 – van Midden-Frankrijk naar de Côte d’Azur
Aan het einde van de middag bereiken we met ons reisgezelschap Hotel Saint-Aygulf aan de Franse Rivièra. Leuk weetje: het dorpje Saint-Aygulf hoort bij Fréjus, een oude Romeinse badplaats.

* Dag 3 – verkenning van de Côte d’Azur
Hoog tijd om de omgeving te verkennen! Tijdens onze rondrit passeert u Fréjus met diverse Romeinse ruïnes. Dan gaat de tocht door naar de geliefde badplaats Sainte-Maxime. Neemt u vooral uw strohoed mee! Wij van Hartpatiënten Nederland vinden het belangrijk dat u direct het Côte d’Azur gevoel krijgt. Aan u de keuze om lekker te flaneren over de promenade Simon Lorrière, een fraaie boulevard met platanen en palmbomen. U kunt ook de Sainte-Maximekerk bekijken.

* Dag 4 – van de Côte d’Azur naar Italië
De Côte d’Azur ligt aan de grens tussen Frankrijk en Italië. Daarom heeft HartbrugReizen ook de mooie badplaats San Remo langs de Italiaanse Bloemenrivièra ingepland. In het middeleeuwse centrum La Pigna kunt u heerlijk dwalen door smalle straatjes en poortjes, onder rustieke balkonnetjes en kleurrijke wasjes. 19e-eeuwse villa’s en het hotel Sanremo aan de promenade Corso Imperatrice herinneren aan de tijd dat San Remo nog echt deftig was. Vanuit de jachthaven heeft u zicht op zee én het Apennijnengebergte. Kortom, San Remo is een heerlijke dagtrip vanuit de Côte d’Azur. Erg benieuwd of u dat met de reisbegeleiders eens bent!

* Dag 5 – wijnroute in het achterland van de Côte d’Azur
U zit in Frankrijk dus gaat HartbrugReizen graag met u aan de zwier, op een Route du Vin (wijnroute)! In de Provence, het achterland van de Côte d’Azur, voert een kronkelend weggetje naar het Château de Berne. Dit wijnkasteel beschikt over 121 hectare wijngaarden. U en uw reisgenoten proosten met een Côte du Provence wijn op de Côte d’Azur én op Frankrijk. Als dit geen vakantie is!

* Dag 6 – naar Nice, de hoofdstad van de Côte d’Azur
Natuurlijk verdient ook Nice, de hoofdstad van de Franse Rivièra, onze aandacht. De stadstour van HartbrugReizen voert door de Vieille Ville (oud Nice) met zijn rustige steegjes en pastelkleurige huisjes. Ruimer is het Parc Jardin Albert I. In het verlengde ligt de Promenade du Paillon met waterpartijen en de Promenade des Anglais met het belle époque Hotel Negresco. De Russische Kerk is minstens zo’n blikvanger. Wilt u nog het museum van kunstschilder Chagall bezoeken, dan kunt u altijd overleggen met de reisleiding.

* Dag 7 – naar de Gorges du Verdon
Opnieuw trekt het avontuur in de binnenlanden! Ditmaal gaan we naar de Gorges du Verdon. Deze Gorges is de een na grootste kloof van Europa. De rotswanden reiken tot wel 700 meter hoogte. We stoppen bij diverse uitzichtpunten. Boven onze hoofden vliegen regelmatig gieren over. Zouden de reisbegeleiders van Hartpatiënten Nederland ook vogelaars zijn?

* Dag 8 – naar Saint-Tropez, dé hotspot van de Côte d’Azur
Hopelijk hebt u vandaag uw zondagse goed aan, want alles draait vandaag om ‘zien en gezien worden’! Na een bezoek aan het vestingstadje Grimaud bereiken we Saint-Tropez. Sinds de jaren 1950 is dit havenplaatsje hét trefpunt van kunstenaars en de beau monde aan de Côte d’Azur. Los van de beroemdheden is er genoeg interessants te zien. De Citadel bijvoorbeeld en de Place des Lices met zijn jeu de boules-spelers. Leuk voor een foto is de Gendarmerie, bekend van de films van de Franse komiek Louis de Funès. De begeleiders van HartbrugReizen willen vast even voor boef spelen!

* Dag 9 – afscheid van de Côte d’Azur
Zakdoekendag… Afscheid nemen van het vriendelijke personeel in ons hotel aan de Côte d’Azur valt niet mee. Gelukkig staan vanavond nabij Dijon ons diner en bed alweer klaar.

* Dag 10 – van Midden-Frankrijk naar Nederland
Even ten noorden van Dijon ontspringt de Maas. Net als de Maas zakt u samen met Hartpatiënten Nederland langzaamaan weer op Nederland aan. Frankrijk ligt snel achter u. Tegen de avond zijn we ‘thuis’.

Al zin om met HartbrugReizen naar de Côte d’Azur te gaan? Boek snel!
Bekijk de website