Hotel De Rijper Eilanden

Hotel De Rijp, Nederland Hotel De Rijper Eilanden

Beschrijving

Het stijlvolle 4 sterren hotel wat werd voltooid in 2011, is voorzien van 155 kamers (35-45m2)allen zeer comfortabel en volkomen aangepast voor gasten met en zonder beperkingen. Het hotel is verder overal drempelloos, dus rolstoelvriendelijk. Binnen is een theater met 220 zitplaatsen, een bar, lobby en verschillende ruimtes voor o.a. vergaderingen, feestjes, workshops, high tea's, trouwerijen, e.d. We zijn flexibel en graag bereid met u een gelegenheid of evenement naar uw wensen te organiseren. We beschikken over verschillende ruimtes met een eigen karakter. Het hotel is ingericht met allerhande curiosa, een mix van design en techniek van de afgelopen 100 jaar. De stijlperiode van Art Nouveaux en Art Deco loopt als een rode draad door de algehele inrichting...Er is mogelijkheid om fietsen te huren, en fluisterbootjes. Een echte aanrader is een boottocht met de aangepaste rondvaartboot. Geschikt voor 14 tot 34 personen. Ons hotel ligt aan de rand van het pittoreske plaatsje De Rijp, dat stamt uit de 17 eeuw. Dit is terug te zien in het prachtige oude centrum; u vindt hier het stadhuis met de Waag, en -typisch voor deze streek- oude gerestaureerde houten huisjes. Het museum 't Houten Huys', is zeer toegankelijk en zeker de moeite waard om een bezoek te brengen om kennis te maken met de rijke historie van deze omgeving. Het nabijgelegen werelderfgoed "De Beemster" en "De Schermer" en aangrenzende Eilandspolder, zijn geweldige wandelgebieden en zeer geschikt voor boottochtjes.
Bekijk de website
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image

Ervaringen van reisgenoten

Van buiten ziet het er echt uit als een hotel complex, maar eenmaal binnen waan je je in een soort museum. Geweldige verzameling van allerlei kitsch en objecten van de eigenaar. Je komt echt ogen tekort!

-TheMBeuk

Was super. Heel erg schoon en fris. Er was 1 nadeel. Er waren zoveel muggen in de kamer. Dit doorgegeven en is serieus genomen.

-Ingrid Rietveld

Dit is niet alleen een hotel maar tevens de opslagplaats van een verzamelaar die niet kon stoppen, 3 gebouwen. Buiten oude auto's en bussen, in de entree oude motoren, in de bar, eet- en vergaderzalen ...
, op zolder, overal staan verzamelde spullen, modelbouw schepen, Meccano, typemachines, echt overal verzamelingen.. dat is de sfeer... Alle kamers zijn ruim, douche/toilet is ruim, overal vloerverwarming, ruime aparte bedden die beweegbare delen hebben, alle kamers zijn door minder-validen te gebruiken. En goede wifi.. Kluisje is te vinden op grond-niveau in de kast, dat is veel te laag. Ontbijt is ruim voldoende, genoeg keus, maar vanwege kostenplaatje en tijdelijk opvang van Ukrainers ietwat aangepast. Pro: ontbijt is goed, de koffie is, hoewel uiteindelijk in thermosflessen geserveerd van uitstekende smaak. 1 min: elke dag koude eieren, niet goed laten schrikken. Diner is plate-service, van goede kwaliteit en smaak. Ook hier weer ietwat aangepast ivm de situatie Overal: t is even wennen maar een aardig hotel, tussen Alkmaar en Purmerend. Veel gefietst tussen de buien door.

-Alex Deckers

Prima restaurant verweven in nostalgische elementen bioscoop. Prachtig museum en een lekker biertje Hop24. Mooie lokatie met gezellig buitenterras.

-Willem Roest

Super leuk hotel, eigenlijk bijna meer een museum te noemen. Ruime kamers en het ontbijt was ook prima.

-Lisette