Frisian Travel - Handbiketour Bodensee

Bekijk de website
Hotel Berlingen, Zwitserland Frisian Travel

Beschrijving

Houd je van alpenweiden? Van steile bergtoppen en kristalheldere meren? En houd je van handbiken? Ga dan mee met onze achtdaagse handbiketour rondom het Bodenmeer in Midden-Europa! Het Bodenmeer ligt zowel in Duitsland, Zwitserland als Oostenrijk maar ook Liechtenstein is vlak in de buurt. Genoeg te doen in deze heerlijke contreien!

Want naast een schitterende natuur zijn hier overal historisch bezienswaardige stadjes te vinden. Kastelen, burchten, ruïnes en musea vertellen je de verhalen van lang vervlogen tijden. Tijdens deze reis maak je kennis met de bekende plaatsen Stein am Rhein en Meersburg, een prachtig plaatsje direct aan het meer. Ook ga je naar Friederichshafen, de zeppelinstad. En natuurlijk mag een bezoek aan de mooie stad Lindau niet ontbreken. Deze stad ligt op een eiland in het meer. Het prachtige bloemeneiland Mainau ligt eveneens in het Bodenmeer. Hier ga je de meeste uiteenlopende exotische planten, bloemen en bomen bekijken.

Bodensee Fahradweg
Tijdens deze vakantie handbiken we in verschillend etappes langs de oevers van de Bodensee:

Etappe 1 Berlingen – Stein am Rhein – Radolfzell (36 km)
Etappe 2 Berlingen – Konstanz – Mainau ( 20 km)
Etappe 3 Friederichshafen – Lindau (26 km)
Etappe 4 Immenstad – Meersburg – Überlingen (21 km)
Etappe 5 Bregenz – Arbon (32 km)
Etappe 6 Stein am Rhein – Schaffhausen (23 km)

Comfortabel verblijf
Na vele activiteiten is het goed rusten! En dat kan in het rustig gelegen Ferienhotel Bodensee in Berlingen. Dit is aan de Zwitserse kant van het meer op circa 50 meter verwijderd van het water. Het hotel is volledig rolstoel toegankelijk. Jouw hotelkamer is comfortabel ingericht met een houten vloer, elektrische bedden, drempelvrije douche, minibar en televisie. De meeste kamers liggen op het zuiden en hebben een balkon.
Het andere hotel, aan de Duitse kant van het meer is het Best Western Plus Marina Starhotel in Lindau. In dit hotel is jouw kamer is voorzien van een drempelvrije douche, minibar en televisie.

Reisdata
6 t/m 13 september 2022
Bekijk de website
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image