Stichting Manege zonder Drempels - de Opkamer

Een bijzondere manage voor mensen met een ernstig meervoudige beperking

Groepsaccommodatie Bennekom, Nederland Stichting Manege zonder Drempels

Beschrijving

Onze manege is niet zomaar een manege, wij zijn er namelijk speciaal voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Bij ons kunnen deze mensen ontspannen en genieten van onze paarden en hun bewegingen tijdens het paardrijden.

Wij hebben een speciaal huifbed waarbij een doek over de ruggen van twee paarden gespannen is waar de rijder op ligt. Op deze manier komt de rijder op een natuurlijke manier in beweging en beweegt mee op het ritme van de paarden. Door de beweging en de warmte van de paarden kan het lichaam van de rijder ontspannen.

Hoe ziet een huifbedrit eruit? Met een tillift wordt de rijder op het huifbed gelegd. Dan wordt het huifbed op maat afgesteld met 16 riemen zodat de ondersteuning van het lichaam en positie van de rijder goed zijn. De rit van ongeveer een half uur gaat nu echt beginnen. Bij goed weer rijden we lekker buiten. Is het koud of regenachtig dan rijden we in de mooi beschilderde binnenmanege. Natuurlijk mag een begeleider meerijden op de bok of vanuit de ontvangstruimte toekijken.
Bekijk de website
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image

Ervaringen van reisgenoten

Alles klopt hier. Mensen zijn zeerbehulpzaam en de paarden heel lief. En ik ben iedere keer weer blij en ontspannen

-Carin Mus

Startplaats voor de Tour de Haute Veluwe fietstocht. Prima geregeld en gastvrij personeel.

-Peter Twigt

Het is altijd een feestje om hier na toe te gaan vind onze dochter diana

-Adriana Van de Ven

Fantastische instelling voor gehandicapte kinderen. Wat ontzettend jammer voor hun dat ze vanwege corona nu niet terecht kunnen.

-Jeroen Brouwer

Wij komen al 22 jaar ongeveer 2 keer per jaar op vakantie. Ik zou met onze dochter elke week willen komen om huifbed te rijden, maar wij komen van Belgiƫ en moeten bijna 3 uur rijden. Onze dochter ka ...
n niet praten en telkens als wij na 3 uur rijden de laatste straat in rijden begint zij te lachen zonder dat wij zeggen waar we zijn. De vakantiehuizen zijn prima aangepast voor meervoudig gehandicapte mensen. De paarden, poes worden super goed verzorgd, ze wonen op in een prachtig paradijs en de mensen die zorgen voor mens en dier zijn super lief en heel bezorgd naar de mensen toe. Het is daar een echte familie, ook de mensen die langs komen op vakantie of om huifbed te rijden.

-Susy Laporte