Stichting Manege zonder Drempels - de Opkamer

Een bijzondere manage voor mensen met een ernstig meervoudige beperking

Contact met aanbieder
Vakantiewoning - Appartement Bennekom, Nederland

Beschrijving

Onze manege is niet zomaar een manege, wij zijn er namelijk speciaal voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Bij ons kunnen deze mensen ontspannen en genieten van onze paarden en hun bewegingen tijdens het paardrijden.

Wij hebben een speciaal huifbed waarbij een doek over de ruggen van twee paarden gespannen is waar de rijder op ligt. Op deze manier komt de rijder op een natuurlijke manier in beweging en beweegt mee op het ritme van de paarden. Door de beweging en de warmte van de paarden kan het lichaam van de rijder ontspannen.

Hoe ziet een huifbedrit eruit? Met een tillift wordt de rijder op het huifbed gelegd. Dan wordt het huifbed op maat afgesteld met 16 riemen zodat de ondersteuning van het lichaam en positie van de rijder goed zijn. De rit van ongeveer een half uur gaat nu echt beginnen. Bij goed weer rijden we lekker buiten. Is het koud of regenachtig dan rijden we in de mooi beschilderde binnenmanege. Natuurlijk mag een begeleider meerijden op de bok of vanuit de ontvangstruimte toekijken.
  • placeholder image
  • placeholder image
  • placeholder image

Ervaringen van reisgenoten

De logeergelegenheid is ruim opgezet, volledig gericht op de zorg voor mensen met een beperking. Hulpmiddelen zoals een hoog/laag bed, douchebrandcard en tillift aanwezig. Bovendien een snoezelbad en ...
snoezel-waterbed. Dan heb ik nog niet alles genoemd. Uiteraard de mogelijkheid tot huifbed rijden, al moet je die wel van tevoren bespreken. En de speeltuin waar ook rolstoelers in kunnen. En vooral, de vriendelijke welwillende mensen. Echt een aanrader voor gezinnen met een gezinslid met beperkingen.

-Cor Alberts

Top voor mensen met een beperking. Medewerkers zijn kundig en erg meelevend. De paarden worden super verzorgd en doen daarom hun werk relaxed en bijzonder goed. Een aanrader voor alle zorginstellingen ...
om daar een bewoners vakantie te nemen. Er zijn 2 erg mooie appartementen te huur en ook voor groepen is er ruimte. Het is voor ons altijd een feestje als we er zijn!

-Maarten van de Ven

Wij komen al 22 jaar ongeveer 2 keer per jaar op vakantie. Ik zou met onze dochter elke week willen komen om huifbed te rijden, maar wij komen van Belgiƫ en moeten bijna 3 uur rijden. Onze dochter ka ...
n niet praten en telkens als wij na 3 uur rijden de laatste straat in rijden begint zij te lachen zonder dat wij zeggen waar we zijn. De vakantiehuizen zijn prima aangepast voor meervoudig gehandicapte mensen. De paarden, poes worden super goed verzorgd, ze wonen op in een prachtig paradijs en de mensen die zorgen voor mens en dier zijn super lief en heel bezorgd naar de mensen toe. Het is daar een echte familie, ook de mensen die langs komen op vakantie of om huifbed te rijden.

-Susy Laporte

De mogelijkheden die hier geboden worden zijn super. Het huifbed rijden wordt zeer professioneel aangepakt en er wordt zeer goed op dieren welzijn gelet. De vakantie verblijven zijn zeer goed toegerus ...
t op (meervoudig) gehandicapten en hun families en begeleiding. De kosten blijven door onder andere donateurs laag.

-ODC Barneveld

Ik ken vrij veel mensen die hier paardrijden en zij zijn hier allemaal zeer tevreden over. Ik ben zelf ook wel eens mee geweest (1 keer ben namelijk allergisch voor paarden) en het ziet er mooi en verzorgd uit.

-Femke Klijn

Direct contact opnemen met Stichting Manege zonder Drempels

Wij bieden je de mogelijkheid om kosteloos en zonder verplichtingen in contact te komen met deze aanbieder. Wij begrijpen hoe belangrijk het voor je is om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is tijdens je vakantie. Laat hier je gegevens achter en kies je gewenste contactmethode.

Jouw voordelen

Direct contact met de aanbieder van de vakantie.
Je ontvangt vrijblijvende informatie zonder enige verplichtingen.
Geen bemiddelingskosten, het is volledig gratis.

"Dit was een vakantie op een fantastische plek! Met dank aan de Aangepaste Vakantie Gids."

- Stephanie van Witzenburg